SDC Putten - WSV Apeldoorn 2-0 (2024)

SDC Putten - WSV Apeldoorn 2-0 (1)SDC Putten wist de laatste competitiewedstrijd te winnen en legde daarmee beslag op de tweede plaats van de ranglijst, waardoor de Puttenaren gelijk geplaatst zijn voor de tweede ronde van de nacompetitie. De tegenstander in deze ronde is de hoogst geplaatste periode kampioen uit de eerste klasse F. Dat is of Valkenswaard of Susteren, deze twee teams staan gelijk in punten en spelen zondag tegen elkaar.
De 2-0 score was een magere afspiegeling van de veldverhoudingen.

Vandaag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024. De kampioen ( CSV Apeldoorn) is bekend, ook is één degradant ( s.v. Voorwaarts Twello) bekend. Verder zou er veel in deze laatste competitieronde worden beslist. SDC Putten moest proberen de 2e plaats vast te houden en WSV Apeldoorn was er veel aan gelegen rechtstreekse degradatie te ontlopen. Voor beide teams stond er dus veel op het spel.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Wim Evers gehuldigd, omdat hij na 50 seizoenen als voetballer actief te zijn geweest, nu zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Wim werd op 15 jarige leeftijd lid van SDC Putten en speelde 25 jaar in selectieteams en 25 jaar in recreatieteams.
Wim was vandaag de "senior"pupil van de week.

De vorige week door blessures afwezigen Roelf Oosterhoff en Saber Charif keerden vandaag wel terug in de selectie, maar begonnen op de bank.

De technische staf had vandaag voor de volgende basisformatie gekozen. Op doel Thod Velanas, achterin Rob Buter, Mark Bouwman, Quinten Jony en Daan Wierenga. Op het middenveld Vincent ter Burg, Lars Dekker en Jordy van Selm. De frontlinie werd gevormd door Ricky Hansen, Jesse Schuin en Ryannique Inge.

SDC Putten begon goed aan de wedstrijd, de blauw-witten zetten WSV Apeldoorn gelijk onder druk, waardoor de Apeldoorners moeilijk konden opbouwen van achteruit.

In de 7e minuut mochten de gasten uit Apeldoorn een corner nemen, uit deze corner wist SDC Putten in balbezit te komen en razendsnel uit te breken. Het schot van Jordy van Selm werd gestopt door doelman Largo Karrenbelt.

Na een kwartier spelen gaf Ryan Inge een goede voorzet op de inlopende Jordy van Selm, die van dichtbij de 1-0 binnen schoot.

Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak, Jesse Schuin gaf een goede steekpass op Ryan Inge. Inge kon alleen op doelman Karrenbelt af, hij omspeelde de doelman en schoot beheerst de 2-0 binnen.

De thuisclub bleef de bovenliggende partij en wist diverse goede scoringsmogelijkheden uit te spelen. Zo schoot Jesse Schuin via een omhaal net naast, nadat hij de bal had ontvangen van Ryan Inge. Enkele minuten later werd Schuin opnieuw in stelling gebracht, nu door Mark Bouwman, de kopbal van de Puttense spits ging ook nu net naast.

Na ruim een half uur was er opnieuw een goede mogelijkheid voor de thuisclub om de score op te voeren. Daan Wierenga wist met een goede voorzet Jesse Schuin te bereiken, de kopbal van Schuin werd gepareerd door doelman Karrenbelt.

Even later kreeg Jesse Schuin opnieuw de mogelijkheid op doel te schieten, doelman Karrenbelt wist het schot van Schuin te keren, Jordy van Selm schoot in de rebound naast.

Jesse Schuin speelde een prima wedstrijd, maar had weinig geluk in de afronding. Uit een voorzet van Ryan Inge kon Schuin opnieuw op doel schieten, nu wist doelman Karrenbelt zijn schot tot corner te verwerken.

Ricky Hansen bracht na een prima actie opnieuw Jesse Schuin in stelling, ook nu vond Schuin doelman Karrenbelt op zijn weg. Ryan Inge kon opnieuw inschieten, maar ook nu wist de goalie van WSV Apeldoorn een derde tegentreffer te voorkomen. Zo brak de rust aan met een 2-0 stand.

In de tweede helft nam SDC Putten opnieuw het initiatief. De mee naar voren gelopen Quinten Jony stond aan het einde van een goed lopende Puttense aanval, helaas ging het schot van Jony naast.

Enkele minuten later een prima actie van Ricky Hansen, hij gaf de bal voor op Jesse Schuin, de inzet van Schuin werd van de doellijn gehaald.

Na zo’n tien minuten in de tweede helft wisten de gasten uit Apeldoorn tot een goede aanval te komen. Mattijs Gijse gaf een goede voorzet op Jorrel Herboldt, laatstgenoemde schoot naast.

Even later wist Daan Wierenga na een prima actie Ricky Hansen te bereiken. Hansen schoot goed in maar trof de paal.

WSV speler Mattijs Gijse probeerde het noch een keer van afstand, maar zag zijn schot naast het Puttense doel verdwijnen.

Even later probeerde Finn Seijsener het ook van afstand, zijn schot werd een prooi voor SDC Putten doelman Thod Velanas. De Puttense doelman had een relatief rustige middag, maar als hij er moest zijn stond hij er.

Achterin speelden Rob Buter, Mark Bouwman, Quinten Jony en Daan Wierenga ook een degelijke wedstrijd, waarbij de verdedigers ook regelmatig gelegenheid hadden zich te bemoeien met de Puttense aanvallen.

Op het middenveld werkten Vincent ter Burg en Jordy van Selm zich een slag in de rondte, de terug keer van Lars Dekker zorgde voor rust en een goede voortzetting van de Puttense aanvalsopbouw.

Voorin zorgden Ricky Hansen , Ryan Inge en Jesse Schuin voor veel gevaarlijke situaties voor het Apeldoornse doel.

Na ruim 70 minuten paste WSV Apeldoorn trainer Richard Karrenbelt twee wissels toe, hij haalde Toby Kuhnen en Mattijs Gijse naar de kant en bracht Timber van Tongeren en Jorn Braakhekke binnen de lijnen.

Even later ook een dubbele wissel aan Puttense zijde. Ryan Inge en Lars Dekker gingen naar de kant, hun plaatsen werden ingenomen door Saber Charif en Noevel Kasmi.

De blauw-witten bleven de aanval zoeken, zo raakte Vincent ter Burg in de 73e minuut de buitenkant van de doelpaal. Een schot van Jesse Schuin kon door doelman Karrenbelt worden verwerkt tot corner.

Saber Charif zag zijn doelpoging tot corner worden verwerkt. In de 84e minuut werden Jordy van Selm en Ricky Hansen naar de kant gehaald, zij werden vervangen door Roelf Oosterhoff en Josh van Lier.

Ook twee wissels bij onze gasten uit Apeldoorn David Spoelstra en Nizar Messabel werden bedankt voor bewezen diensten, zij werden vervangen door Mark Tuytel en Ayman El Hor.

In de slotfase kreeg Vincent ter Burg, die SDC Putten aan het einde van het seizoen gaat verlaten, nog een publiekswissel, hij werd vervangen door Rick van den Brink.

Bij WSV Apeldoorn maakte Damian Schipper plaats voor Dylan Katerberg.

Na ruim 90 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Luuk van Zuijlen voor het eindsignaal. Op dat moment stond de 2-0 score nog steeds op het scorebord.

Met deze eindstand kan SDC Putten zich opmaken voor de 2e ronde van de nacompetitie tegen of s.c. Valkenswaard of Susteren. Ook WSV Apeldoorn speelt nacompetitie om het behoud van de eerste klasse veilig te stellen.

CSV Apeldoorn promoveert naar de 4e divisie, SDC Putten, v.v. Bennekom en ASV Dronten gaan nacompetitie spelen voor promotie. SC Bemmel, WSV Apeldoorn en SC Woezik spelen nacompetitie om degradatie te voorkomen.

NSC Nijkerk en Voorwaarts Twello zijn rechtstreeks gedegradeerd.