De beroemdste vrouwelijke cowgirls van het Wilde Westen - Beste ruiter (2024)

Er zijn veel iconische cowgirls van het wilde westen. Hier zijn drie vrouwen die het grootste stempel hebben gedrukt in de geschiedenis als de beroemdste vrouwelijke cowgirls.

We denken vaak aan mannen als de leiders van het oude westen. Vrouwen speelden echter een grote rol bij het opvoeden van het westen zoals we dat nu kennen. Het westen bood veel meer kansen voor vrouwen dan het leven in het oosten in die tijd. Vrouwen konden over de vlakten reizen en zich in nieuwe gebieden vestigen. Ze konden boerderijen stichten, cowgirls leren zijn, vechten in militaire campagnes en een boerderij stichten.

Het leven in het oude westen was hard, maar deze vrouwen vonden nog steeds een manier om te gedijen. Nooit eerder hadden ze economische kansen gekregen zoals het westen bood. Velen vormden scholen en kerken en creëerden een gemeenschapsgevoel door middel van kunst en muziek. Vrouwelijke leraren kregen zelfs hetzelfde loon als hun mannelijke collega's.

Een paar vrouwen hebben zeker hun sporen verdiend in de geschiedenis van het wilde westen.

Annie Oakley

Annie Oakley misschien wel de meest bekende Amerikaanse wilde westen cowgirl. Oakley heette oorspronkelijk Phoebe Ann Moses en werd geboren in 1860 in Ohio. Na de dood van haar vader werd Oakley naar een gewelddadige familie gestuurd die ze 'de wolven' noemde. Toen ze acht jaar oud was, begon ze te jagen en verkocht ze het wild dat ze lokaal had geschoten om de familie te helpen geld te verdienen.

Toen ze 15 was, ging Oakley naar Cincinnati om deel te nemen aan een wedstrijd voor scherpschutters. Ze maakte alle 25 schoten en won de wedstrijd. Op de tweede plaats, die slechts één schot had gemist, was de bedenker van de wedstrijd, Frank E. Butler. Butler en Oakley begonnen kort na haar overwinning te daten en trouwden in 1876.

Het stel begon door het land te toeren en trad op als schutters. Annie ontwikkelde de artiestennaam "Oakley" nadat ze aan populariteit begon te winnen. Ze kreeg ook de naam "Little Sure Shot" nadat een beroemde Lakota Sioux-leider haar zag optreden.

Butler en Oakley traden 16 jaar samen op met Buffalo Bill's Wild West show, met Oakley als hoofdact. Naast touren in de VS, gingen ze ook naar het buitenland, naar Engeland, Spanje en Italië.

Oakley was de ster van Buffalo Bill's Wild West Show, maar ze zag het grotere geheel en een kans om anderen te helpen. Ze droeg nooit flitsende kleding, dus mensen werden niet afgeleid van de vaardigheden van haar schieten. Ze was ook een voorbeeld voor de hele wereld dat vrouwen meer dan in staat waren om met wapens om te gaan en zelfs mannen konden verslaan. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog bood Oakley zelfs aan om een ​​regiment vrouwelijke vrijwilligers te financieren en op te leiden om te vechten.

Annie Oakley was in die tijd een empowerende kracht voor vrouwen. Haar verhaal gaat zelfs door tot op de dag van vandaag, aangezien er veel verhalen, films en zelfs een musical zijn gemaakt over deze beroemde vrouwelijke cowgirl.

Calamity Jane

Het is moeilijk om te bepalen welke verhalen van Calamity Jane juist zijn en welke sterke verhalen, aangezien Calamity Jane zelf bekend stond om het overdrijven van haar avonturen aan iedereen die maar wilde luisteren.

Calamity Jane, oorspronkelijk Martha Jane Cannary genoemd, werd in 1852 in Missouri geboren. Tijdens de vijf maanden durende reis van haar gezin met een wagen verder naar het westen, bracht de 13-jarige Martha het grootste deel van haar tijd door met het leren van de andere mannen op de reis. Ze werd een opmerkelijk goede schutter en een stoere ruiter gedurende deze tijd.

Beide ouders van Cannary stierven kort na hun reis. Ze verhuisde haar broers en zussen naar Wyoming en begon banen aan te nemen en deed wat ze kon om geld in te zamelen voor het gezin.

Een paar jaar later ging Cannary het leger in als verkenner voor generaal George Armstrong Custer. Ze reed in verschillende campagnes en het was toen dat ze naar verluidt haar bijnaam Calamity Jane verdiende nadat ze het leven van haar commandant had gered tijdens een gevecht.

Cannary beleefde nog vele andere avonturen na het leger. Ze verzorgde veel mensen weer gezond nadat een pokkenplaag toesloeg. Nadat ze een weggelopen postkoets vol mensen had gered nadat hun chauffeur was neergeschoten, reed Cannary zelfs de postkoets zelf terug naar Deadwood. Ze sloot zich ook aan bij Buffalo Bill's Wild West Show nadat haar reputatie voor het omgaan met paarden en schieten zich door het land had verspreid.

Veel van de verhalen van Calamity Jane vertelde dat ze overdreven. De geschiedenis bewijst nog steeds dat ze een dappere, stoere vrouw was die haar plaats verdient als een van de beroemdste vrouwen van het wilde westen.

De beroemdste vrouwelijke cowgirls van het Wilde Westen - Beste ruiter (1)

Velma Bron Johnston

Velma Bronn Johnston, ook wel bekend als “Wild paard Annie”, werd geboren in 1912 in Nevada. Op 11-jarige leeftijd raakte Johnston misvormd nadat hij was behandeld voor polio en maanden in het ziekenhuis had doorgebracht. Sommigen zeggen dat dit haar een grote empathie voor lijdende dieren heeft gegeven. Ze bracht de rest van haar tijd door met opgroeien op de boerderij van haar familie en zorgde voor de verschillende dieren die ze hadden.

Nadat ze met haar buurman, Charles Johnston, trouwde, openden de twee een kerelboerderij voor onrustige stadsjongeren.

Johnstons leven veranderde in 1950 toen ze een vrachtwagen vol wilde paarden op weg naar het slachthuis zag. Ze bracht de rest van haar leven door met het werken met de overheid om de omstandigheden voor wilde paarden te verbeteren en om een ​​einde te maken aan enkele van de gruwelijke methoden die toen werden gebruikt om paarden te vangen of te doden.

Haar inspanningen hielpen bij het aannemen van een wetsvoorstel dat het illegaal maakte om wilde paarden per vliegtuig of auto op staatsgronden te vangen. Haar campagnes leidden tot de oprichting van toevluchtsoorden voor wilde paarden in heel Amerika. Ze overtuigde zelfs duizenden mensen om brieven aan het Congres te schrijven en getuigde zelf voor het congres. Deze inspanningen resulteerden in de Free-Roaming Horse and Burro Act.

Johnston's onverschrokken verdediging van wilde paarden brengt haar zeker op de lijst van beroemde cowgirls van het westen.

Beschermende hoefbeschermers voor paarden Verstelbaar

De beroemdste vrouwelijke cowgirls van het Wilde Westen - Beste ruiter (2)

Meest beroemde vrouwelijke cowgirls

Er zijn talloze andere vrouwen die een impact hebben gehad op de geschiedenis van het wilde westen. De erfenis van deze drie beroemde vrouwelijke cowgirls gaat echter nog steeds door tot op de dag van vandaag.

Lees verder overHoeveel verdienen paardentrainers?

De beroemdste vrouwelijke cowgirls van het Wilde Westen - Beste ruiter (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5783

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.